Vila VINITECA
c/ Aguillers 7 (barri del Born)
T. 937 777 017
Tothom coneix Vila Viniteca com a tenda de vins... Com dirien en angles “Probabily the best wine seller in...”. Però avui vull parlar de la botiga que tenen just en front i que està especialitzada en delikatessen, però destacant especialment enel tema de pernils i formatges.
Del tema pernils ja en vaig parlar en un post d’un tast que vaig anar a fer i que podeu llegir aquí. Però del tema formatges, tot i haver participat en algun tast organitzat per ells, al principi em feia por de anar-hi i trobar que només tenien productes excessivament selectes i per tant molt cars.
I res d’això... Tampoc us enganyaré dient que tenen ofertes de formatges a l’estil supermercat, però si que seguint els seus consells pots acabar estalviar-te diners degut a les alternatives que ofereixen.
A part dels formatges que teniu a la vista en la nevera oberta horitzontal, sorprèn la càmera frigorífica que podeu veure a la foto i on guarden infinitat de formatges a la temperatura i humitat òptimes.
Aquesta és la "gran nevera". La foto està feta a través de la porta de vidre |
Si ho comparem amb de les tendes ‘guais” que han obert per la zona Passeig de Gracia, això és un altre nivell. Això és “Champions” i aquelles juguen a primera, però alguna amb opcions de descens.. J. I si teniu la sort que us despatxi l’Antonio i podeu gaudir de les seves explicacions, només per això ja valdria la pena anar... realment és un autèntic savi del món del pernil i pel que veig, també del formatge.
L' Antonio preparant els meus formatges. Un professional extraordinari |
I ja com informació, en la darrera compra per un tast d'empresa que organitzo, he triat:
BRIE DE MEAUX AOC SUR PAILLE (FR)
BETARA CABRA llet crua (CAT)
COMPTÉ RESERVE ETE 2008 (FR)
BERTIZARA OVELLA (ES)
MUNSTER GEROME FERMIER AOC (FR)
STICHELTON STILTON llet crua (UK)
A la part inferior és el Brie... i la resta segons les agulles d'un relotge... |
Us recomano passar-hi un dia i encara que no compreu, la visita ja val la pena.
"fem un mos"
ResponEliminaEs una de les millors formatgeries de Barcelona, i tan si t’atén la Eva con l’Antonio, tens un munt d’explicacions, de tots tipus, en quant a preus la qualitat es paga i no massa més, hi ha botiges on el formatge no te el punt de maduració òptim, i segons ho miris surt més card.
Realment és espectacular. A la Eva ja la he vist en "directe" en algun tast organitzat i les explicacions són de primera. Fins i tot el primer dia que hi vaig anar a comprar, tenia por de trobar només altíssima gamma i per tant preus en consonància ... Però tenen variació i sortint amb molt bona selecció, pots arribar a estalviar diners escoltant els seus consells...
ResponEliminaCaram Ricard, m'hi hauré d'acostar algun dia, només de llegir el teu post i veure la teva compra, ja salivo!
ResponEliminaPaco, Tinc que reconeixer que la Nuri i jo estem enganxats !!!!!
ResponEliminaSi q t'agradarà Manel......i amb l'aval del Paco i la Nuri, ja no hi dubte....
ResponEliminaAcabo de llegir el teu post i... no estic d'acord. Vaig anar fa uns mesos per fer un mos, no sabem com va aparèixer un cuc a la taula, li vam dir al cambrer i va dir ah. Ni tan sols es va molestar en demanar disculpes.
ResponEliminaNi tornaré ni el recomanaré a ningú!
Yolanda
Benvinguda al blog Yolanda,
ResponEliminaBen curiós lo del cuc... :)
No he anat mai a fer un mos. Sempre vaig directe al fons a comprar formatges i/o pernil i sempre surto ben satisfet.
Però entenc que el tema del cuc et vagi molestar.
Salut!