Coca de sardina marinada

Tal com va quedar al curs...
Una altre recepta del curs de l’Adelf (Topik). Aquesta també sorprèn per la seva senzillesa.

Ingredients: Filets de sardina, vinagre, melmelada de gerds, oli d’oliva, pasta de full i ruca o qualsevol altre tipus d’amanida de fulla petita.

Netegem be les sardines d’escames i aletes traient l’espina. Les salem i les deixem 30min cobrint-les amb una barreja d’aigua (2/3) i vinagre (1/3) deixant-les marinar.

Tallem la pasta de full en làmines rectangulars que punxarem amb una forquilla i posarem al forn a 180ºC fins que agafin una mica de color.
A punt de forn...
Quan les sardines estiguin marinades, les escorrem i les cobrim una estona amb oli d’oliva, pebre rosa i herbes. Deixem una estoneta i finalment les disposem sobre la pasta de full.

En un bol barregem 2 cullerades de melmelada, oli, pebre negre molt i unes gotetes de vinagre, posem la barreja per sobre dels filets de sardina i decorem amb ruca.
Tal com em va quedar.. En vaig fer també amb salmó fumat...
Com ja imagineu el plat admet un munt de variacions. Jo per exemple en vaig fer amb sardines i amb salmó fumat i podem posar sèsam, sal maldon o deixar de posar la salsa de melmelada tal com vaig fer.

Comentaris

  1. Un molt bon aperitiu! ideal per l'estiu i segur que boníssim, el provaré de fer amb salmó també. Últimament estic fent un recopilatori de tapes i montaditos... que ja és massa!

    ResponElimina
  2. Tb queda be amb foie.... I es pot preparar amb estona.... Salut..!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada