Patates braves de Topik amb wasabi


Resultat de l'Adelf al curs

Tal com em van quedar a mi quan vaig aconseguir el motlle cilíndric
El motlle cilíndric que em vaig "fabricar" a partir d'un "palillero" de restaurant, que vaig perforar fins fer desapareixer el "cul"

Les patates que inicialment va inventar l’Arola, han estat repetides a múltiples llocs amb les variants que cada un d’ells ofereix. Ingredients: Dues patates "monalisa" grans, maionesa, wasabi en pols, pebre vermell dolç, cibulet i caviar d'arengada. Les proporcions de la salsa cal controlar-les en funció del grau de picant desitjat.... per tant caldrà anar tastant... Les de Topik estan molt aconseguides i el dia del curs, vaig aprendre la tècnica que bàsicament és la salsa que s’hi posa. El procediment de preparar les patates és el clàssic. Tallar les patates en cilindres (en el meu cas en la primera prova, no vaig aconseguir trobar un motlle de tall adequat i em vaig limitar a tallar-les en forma de cub del que vaig buidar una porció de la part superior per encabir la salsa). Les vaig deixar a confitar cobertes en oli de gira-sol a uns 70ºC. Ens va aconsellar uns 25m, però vaig tardar bastant més fins que van quedar al punt. Un cop fetes les reservem. Mentre en un bol vaig posar un parell de culleradetes petites de wasabi a desfer-se amb unes gotes d’aigua, vaig afegir maonesa i pebre vermell (no picant) per donar color. La barreja de wasabi amb maionesa i el pebre vermell no picant, els dóna una frescor especial molt agradable.
A casa confitant les patates amb termometre i tot...
El toc final consisteix en daurar les patates que teníem reservades amb oli de gira-sol a alta temperatura fins que quedin lleugerament daurades. Les trèiem i les deixem sobre paper per eliminar l’oli i farcim el buit que havíem fet a la part superior amb la salsa (podem ajudar-nos d’una màniga pastissera d’aquestes d’utilitzar i llençar).
I tal com em van quedar.. cúbiques i 50% sense caviar d'arengades
Podem posar a sobre una mica més de pebre vermell, cibulet i una mica de caviar d’aquests d’arengada. I el resultat va ser força bo....

Comentaris

  1. Hola Ricard!
    Jo també vaig anar al curs de l'Adelf a Cooking. Ja veig que vas per feina!
    Ara miraré el teu blog que es veu molt elegant.
    Les patates del Tòpik són molt bones i t'han quedat molt maques així en quadradet. Jo tampoc trobo el motlle indicat...
    Fins aviat!

    Victòria.

    ResponElimina
  2. Benvinguda Veronica,
    Ja he fet totes les receptes que ens va explicar. El que passa es que les publico de mica en mica quan tinc un moment.
    Per cert.... ja he trobat un estri perntallar-les rodones... Vaig comprar un "paliller" d'acer inoxidable (3€) d'aquests típics de bar i em va a la mida per fer cilindres... Vaig foradar el fons per poder treure les patates i perfecte.... Cal una mica de bricolage, però no vaig trobar alternatives que no fossin jocs de motlles de més de 30€ i als que no sé trobar altre utilitat.
    Salut..!.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada