Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
Com tenia porro i api, també en vaig posar...

Feia dies que tenia pendent de publicar aquesta recepta de Boeuf Bourguignon, que és una de les que m’agrada fer de tant en tant. Aquí costa una mica de trobar "boef" i per això faig aquest plat amb vedella. 


Boeuf Bourguignon


Els ingredients necessaris són:
1 kg de carn de vedella per estofar ( m’agrada la part anomenada conill)
Vi negre relativament bo (no cal tota l’ampolla)
6 pastanagues tallades en rodanxes
3 cebes tallades en juliana
2 grans d’all picats ben petits
Farina (una cullerada sopera)
1 fulla de llorer i una mica de farigola o un bouquet garni
Sal, oli i pebre molt
El procediment consisteix en:


  1. Salpebrar i daurar els daus de vedella. Anar fent el procés de mica en mica, sense omplir massa la cassola per no refredar l’oli. Reservar els daus en un plat.
  2. Coure la ceba a la mateixa cassola a foc baix fins que tingui color
  3. Posar la farina i deixar-la coure 4/5 minuts remenant. 
  4. Posem el vi (1/3 d’ampolla) i les herbes. Esperem q el vi comenci a bullir.
  5. Tornem la carn a la cassola i també les pastanagues, l’all i les herbes
  6. Afegim un parell de cullerots de brou de carn, de manera que cobreixi la carn
  7. Amb el forn a 140º i el recipient ben tapat, ho deixem allà unes 2/3h.
Nota: Tots aquests plats guanyen si els deixem reposar 24h. Les quantitats de vi i brou caldrà ajustar-les de manera que no quedi ni sec, no masa líquid.

Comentaris

  1. Te una pinta boníssima, la copio per fer-la qualsevol dia d'aquests.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I imagino que tu que pots trobar boef de qualitat per guisar quan estas a casa de la teva filla, encara et quedarà millor.

      Elimina
    2. Tens raó allà hi ha bona vianda.

      Elimina
  2. Estic estudiant als Estats Units i com que al final la cuina americana cansa una mica, abans d'ahir em vaig decidir a provar de fer el boeuf bourguignon seguint la teva recepta. El vaig deixar reposar durant tota la nit i me'l vaig menjar ahir per dinar. Sensacional! Les úniques diferències són que el brou que vaig fer servir era vegetal i que no el vaig fer al forn (no em fio gaire del que tinc a l'apartament). En tot cas, un èxit absolut. Gràcies per compartir la recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra de que et vagi sortir bé.... és una recepta que ens agrada i el tema de fer-lo al forn, es que em dona més tranquilitat.

      Bona estada a EEUU...!!

      Elimina
  3. A casa li posem bolets, i al final un toc de xocolata negra. Ja no se li pot dir bourguignon així, però està boníssim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo important és q sigui bo... El nom és lo de menys...😂😂😂

      Elimina
  4. Em pots dir en castella quina part es ¨conill¨

    Grasies

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé molt vocabulari, però crec que és el "morcillo". Però el conill és el mateix que el Osso Buco sense os. Penso que així et faràs entendre. Salutacions,

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada