Peu de porc fet a baixa termperatura: 75ºC i 28h









Segueixo experimentant amb el roner i les coccions a baixa temperatura típiques de la cuina al buit.

Aquesta ha estat la segona prova amb resultat satisfactori. Mentre hi va haver una altre prova en que els resultats no van ser prou bons. Vaig experimentar amb salmó fresc, a partir d'experiències llegides a internet, però no ens va fer el pes. Al meu gust m'agrada més fet de manera tradicional (planxa roent i cocció exterior, a l’estil tataki). I tampoc cal complicar-se la vida, quan no cal.

Aquest cop l’experiment ha estat peu de porc, a 75º i 28h a la banyera. De fet aquest és la data més important del post, pel dia que ho vulgui repetir. Que per què, 75º i 28h?... Buscant per Internet i una mica d’instint... i la sort del principiant...:). Tinc pendent una prova a 68ºC i 34h (ja feta i van quedar una micaa durs... bons de menjar, però un pel durs). El darrer experiment, encara per tastar, ha estat 75ºC durant 32h. CONFIRMAT..!!. La millor opció 75ºC durant 32h.

Perquè ens entenguem, el resultat s’assembla a típic de quan comprem peu de porc ja bullit en aquelles bosses al buit, però amb molt més bon gust i textura.

La preparació va consistir en salpebrar generosament els peus partits per la meitat de manera longitudinal i posar-los a la bossa, amb un petit raig d’oli i una mica de farigola. Un peu a cada bossa i tancar al buit.

Un cop fet l’experiment vaig obrir una de les 4 bosses i vaig posar les dues meitats a la barbacoa de gas i els vaig gaudir molt. Però acabat al grill del forn, segur que queda igual. I segur que em/ens passen pel cap un munt més d'acabats.


Comentaris

  1. I jo que vaig flipar en colorins aquest cap de setmana amb uns d'aquests comprats ja envasats... Em fa molta enveja la joguina, que segur que acabaré comprant.

    Per cert. Que fas amb la resta de paquets? Es poden congelar bé? O els deixes a la nevera? I si és així, quan de temps creus que poden aguantar?

    I pel que fa a preparacions amb peix, tot i que no tinc ni idea, potser seria més adient provar amb els de carns més consistents (rap, déntol, corball...). Ja ho explicaràs si ho arribes a fer.

    Segueixo aquesta sèrie d'entrades amb molt interès.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola..

      Un cop acabada la cocció, cal baixar la temperatura de cop (jo ho faig amb aigua i gel) i el producte aguanta bé a la nevera i/o congelador.

      A millor buit (jo ho faig amb una domèstica), més garanties de durada.

      Com anècdota, vaig donar un parell de bosses amb galta a una persona propera a mi, xq fes el tast i no em deia res... I passats uns 12 dies, m'envia whatapp, dient "bonissim!!". I em va passar pel cao un "aisss ... si s'intoxica", perquè jo sabia que no ho tenia al congelador i 12 dies de nevera amb buit domèstic, per instint em semblava massa..

      Jo si en un parell de dies no consumeixo, cap al congelador i cap problema...

      Salut!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada