Menuts Toni. Tractant els menuts com delicatessen

Menuts TONI (mercat de Santa Caterina)

Detall del LOGO..

Malgrat destaqui la formatgeria a la foto, en primer pla, Menuts Toni...

En parades com Menuts Toni, del Mercat de Santa Caterina, es nota un lideratge i no cal que associeu lideratge a un equip nombrós. El concepte de lideratge al que em refereixo, es pot mostrar pràcticament en solitari, atenen als clients. En les dues botigues anteriors publicades aquí, també aquest lideratge és present.

Soc client del Mercat de Santa Caterina de fa anys. El vaig “descobrir” quan estava en provisional al Arc del Triomf i jo aparcava a sota per anar a treballar. I d'aquella època m'he fet client de diferents llocs.

El primer dia que vaig anar a Menuts Toni, em vaig quedar sorprès del tracte, natural, correcte i meticulós que m'oferien. Jo estava acostumat a que quan comprava galta de vedella, m'agafessin el tros de carn i xafff... embolicada en un paper una mica a l'estil T.C (*). I ja em va sorprendre que sense demanar res, em preguntés “com vol que li talli?”... i la tallés de manera delicada, retirant alguns trossos menys nobles i quasi diria acariciant la carn... #so_surpraised. (*)T.C. = Toma cabrón






A sobre mentre el propietari prepara les comandes, es van aturant en front de la parada, els grups de turistes, que ja entren en “troupe”... uns encuriosits... altres miren horroritzats les vísceres... A la que els veus interessats, ell aixeca la mirada i els diu un agradable “Bon dia”... i segons els veu interessats, els explica breument en anglès el que intueix dubten... I reitero que ho fa amb turistes que segurament mai li compraran res!.






I així amb les altres viandes que té i que són de gran qualitat i a sobre ben presentades. A mi m'agrada més veure les carns tal com veieu a les fotos, que no pas apilades en plan “se nos lo llevan de las manos!!”... Ignoro si pago uns cèntims de més, però m'agrada així..


I pensar que els lletons van a 40€ a París..!!


I quan trobo comerços que considero em tracten de manera superior a la habitual, m'agrada comentar-ho amb ells i escriure un post, després de quedar amb el responsable de la parada, per fer un cafè i que m'expliqui alguns detalls... I així vam quedar un matí amb el Toni... 

Us resumeixo el que em va explicar...

La historia d'aquesta parada, li ve dels avis. L'avia que ja tenia una parada al mercat de Sant Antoni i l'avi que treballava a l'escorxador.... Bon principi oi?. Cap als anys 50’s la seva mare ja tenia una carnisseria a Santa Caterina i també tractaven menuts. Va comentar que en ocasions la seva mare li donava el pit  a la parada quan ell era un nadó!!.  I ell a la tornada del seu servei militar, ja es va incorporar al món del mercat.

Ell mateix defineix els seus objectius que vol mimar: TRACTE, PRESENTACIÓ del PRODUCTE, PROVEÏDORS, AUTOEGIGÈNCIA, ROTACIÓ del PRODUCTE.

Em va comentar l'evolució del públic i els seves preferències... De quan fa anys, el públic comprava menjar pels gossos (no hi havia pinsos com ara), del seu públic de sempre, dels immigrant que s'han incorporat...  de que ara la gent ja exigeix més (de com ho volen tallat... de quina part de la tripa prefereixen... llisa... de tovallola... i més detalls). 

També comentava que de cara als caps de setmana, té clientela jove, estrangers d'aquells que passen temporades llargues a BCN, bastants italians (jo mateix ho he pogut observar en diferents ocasions). També gent del sud de França que aquests venen entre altres coses a arrasar els lletons (tu diràs..!!. Allà costen 4 vegades més!!).

I ell gaudeix, fent feliç al públic.... I aquest és el denominador comú dels llocs que vaig descrivint i que vull donar les gràcies de que existeixin... Amb parades així, tenim un patrimoni... Que duri!.

Comentaris

  1. Moltes gràcies per aquest article tan bonic sobre un dels nostres paradistes, com bé dius patrimoni immaterial i sentimental de tots els que estimem els mercats.

    Si et sembla bé, el compartirem a les nostres xarxes socials.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta que el compartiu... i de cara a més endavant, si mireu a la pestanya botigues, just una mica més avall, teniu una altre parada vostra la de Peixos Ramon que ja fa dies i ha aconseguit moltes visites.

      Salutacions i gràcies!!

      Elimina
  2. Aquesta parada, és única... pel que fa al tracte i pel que fa al producte.... és simplement genial !!!!
    Llàstima que les fotografies d'aquest post no fan honor al producte tant fresc i acurat..... suficient justet pel fotògraf.....
    Amb una pulcritud més digna d'un servei sanitari que d'una parada de menuts (al menys a això ens han acostumat)
    El responsable de la parada..... tot servei i educació.
    Tot plegat impressionant !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord Marta... i les fotos ja saps que no m'agrada fer massa ostentació i les faig amb l'IPhone i mig d'amagat... Potser aquí no calia, però deu ser la costum del blog de restaurants, on m'he habituat a fer-les depressa i d'amagatotis...

      En tot cas, reitero que que ho has explicat de conya...Tracte, Producte, Pulcritud...

      Elimina
  3. Pinta genial i és bo que una parada de menuts sigui neta i acurada.

    Però ja podies haver publicat el post fa un parell de setmanes!!! Tot just ahir al vespre vaig acabar de preparar les galtes pel sopar de nadal (20 racions) i m’han sortit per un ull de la cara. A 13 € que les he pagat (ja desossades)... però això si: ecològiques a més no poder. Són aquelles que et vaig comentar que baixen (en limusina com a poc) de la Cerdanya. Molt bones però pel preu ja poden ser pura mantega, que per una altra banda, he dir que ho són.

    Parada anotada (encara que tingui prohibits els menuts pel metge). Cada cop m’agrada més Santa Caterina.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La parada sembla una botiga de delicatessen... i ell treballa com si fes cirurgia.... :)

      Jo sempre em quedo les de 7,90€/kg i poso dues en cada bossa del roner... Tenen un mínim os molt finet i el Toni abans d'embolicar-les encara les poleix.

      Les teves més que el limousine, vols dir que no baixen amb el Cayene matricula d'Andorra del Yubari?... Crec que allà en diuen kobe... ;)

      Abraçada!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada