Truita en suc del Priorat

Truita en suc del Priorat


Aquesta recepta típica de la zona del Priorat, té diferents variants i també es fa en altres regions amb altres noms. El seu origen està en la cuina d'aprofitament i en alguns dinars que organitzem a casa amb amics, la Marta es cuida de preparar-la i sempre és un plat d'èxit. 

El procés és el següent: Preparem una picada d’avellanes i ametlles i la reservem. Posem en remull una o dues de llesques de pa (segons la seva mida), en vi negre del Priorat (no m’hi foteu un Rioja, que perd la gràcia!!) I preparem ceba i all tallat que també reservarem.


Fem una truita amb uns 400g de mongetes cuites (no cal dir que el seu nivell de qualitat, influirà en el resultat final) , 400g d’espinacs que hem cuinat prèviament i 8 ous.




En una altre cassola (millor de fang si la nostra cuina ho permet), posarem la ceba a enrossir, amb els alls i quan estigui al punt, afegim la picada, el pa amb vi que ja haurem fet a bocins, una mica de tomàquet triturat (uns 150g), unes 2/3 cullerades mida cafè, de pasta de nyora, salpebrem, deixem coure una estona, afegint un parell de vasos d’aigua per liquar una mica la salsa.

I finalment posem la truita que teníem reservada a la cassola amb la salsa, la tallem a octaus quan ja està a la cassola, la deixem coure una estona i ja està. És d'aquells plats que guanyen si els preparem d'un dia per altre. I ja ens queda com a la primera imatge de portada.

Comentaris

  1. m´agradat , la receptte es sencilla i facil, gracies. Per cert fa temps que treballo a baixa temperatura .Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies... són receptes curioses i pel que fa a la cuina a baixa temperatura, ofereix tot un ventall de possibilitats. No és una solució màgica, però si adient per certes coccions.

      Elimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada