Pasta curta amb verdura -orecchiette-

Orecchiette amb brocoli



Els ingredients que necessitem són:Pasta tipo orecchiette
Anxoves
Pernil salat a petits tacs
Ceba
Oli, sal, pebre i all
Parmesà
Bròcoli (o espinacs, o...)


Si proveu aquesta recepta, l'exit està assegurat. La vaig aprendre fa anys d'un curs de l'Institut Italià de Cultura i l'he repetit infinitat de vegades.




El nom correcte d'aquesta recepta és "Orecchiette amb bròcoli" i està inspirada en els típics "Orecchiette alle cime di rapa". Al títol he posat pasta curta amb verdura, per no espantar d'entrada, doncs sembla que per molta gent el bròquil no és molt apreciat.

Orecchiette és un tipus de pasta que te la forma d'unes petxines petites. Pot ser pasta blanca o de colors. Els colors donen més vistositat, però la pasta blanca té més uniformitat en la cocció.

Al següent vídeo, podeu veure el procés,



Agafem 1 bròcoli (no importa que sigui ben espigat) triant la part verda i llençant la part blanca. El posem a bullir en aigua amb una mica de sal durant uns 10-15 minuts.

Mentrestant, comencem un sofregit amb ceba i un gra d'all trinxat i després hi posem 4 filets d'anxova (per donar-li més gust i força). Quan la ceba està a punt, amb les anxoves ben desfetes, tirem uns 150 gr de pernil esmicolat i el deixem fins que agafi color.

Quan el bròcoli porta uns 10-15 minuts bullint, li afegim la pasta. A la nostra recepta hem posat uns 300 gr i deixem uns 10 minuts més (en funció del temps que requereixi la pasta). Cal calcular que el temps total de cocció del bròcoli sigui d'uns 25 minuts perquè quedi ben desfet (el temps de cocció dels orecchiette varia força en funció del fabricant).

Al final escorrem l'aigua, barregem amb el sofregit, afegim parmesà i ja està a punt per servir.

NOTES: En lloc de bròquil, podem utilitzar coliflor, però en aquest cas millor posar olives negres al sofregit per donar força i color. També queda molt bé amb espinacs.

És un plat molt típic a Itàlia i és una manera de fer menjar verdura als més petits, doncs queda com si fos una crema.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada