De sempre m'han agradat les terrines i quan estic per França els patés de campagne. I ja fa uns mesos, vaig trobar ua recpeta que em va semblar adequada per fer al blog http://cocinavasca-arroxag.blogspot.com.es/ i per fi m'he decidit a fer aquesta terrina. he seguit al peu d ela lletra la recepta, mirant també el blog francès en el que està inspirada.
Ingredients:
500g de carn magra picada de porc
350g de fetge de vedella
160g de cansalada o bacon o "papada"
1 ceba gran, tallada en juliana
Julivert (només les fulles)
3 branquetes de farigola fresca
4 grans d'all
1 cullerada de sal
1 culleradeta de pebre de jamaica molt i també pebre negre molt
1/2 culleradeta de nou moscada
3 cullerades de brandi o vi blanc sec
2 fulles de llorer
1. En una paella, amb una mica de mantega, sofregim la ceba fins que agafi color.
2. En un processador d'aliments, posem primer el julivert, l’all, i la cansaladal i trinxem... afegim el fetge i la ceba que hem fet a la paella i trnxem una mica més, fins a obtenir una barreja no massa "fina".
3. En un bol posem la carn picada de porc, sal, pebre, pebre de jamaica, les fulles de farigola (no els troncs), nou moscada, conyac. Barrejar amb les mans fins que la carn i les espècies quedin ben barrejades.
4.- Finalment ho barregem tot
5. Ho posem en un motlle, cobrim amb un parell de branques de farigola i les fulles de llorer. Tapem amb paper d’alumini o amb a tapa del motlle (si en té com és el que utilitzo) i ho posem al forn que ja tenim a 180º. En el meu cas utilitzo un motlle rigit Le Creuset, especial per terrines.
Ho tenim 1,5h o 2h fins que la temperatura interior sigui d’uns 80ºC. I ja està fet. Jo utilitzo un termòmetre de sonda per això.
Alguns consells per evitar digestions difícils del paté... i més si un en menja i menja.
Fregir les cebes en mantega i del julivert utilitzar només les fulles, evitant qualsevol tronquet.
Recordar també que si en fem en excés, podem tallar-lo a porcions i congelar-lo.
M´agradat molt, jo també en sóc de terrines però trobar -ne de realment bones costa, si m´ho permets te la prenc, és de confiança i n´estic convençudíssima de que en tindré molt bon resultat.
ResponEliminasalutacions Ricard.
Hola..
EliminaA més resulta molt fàcil i econòmica. Mai havia fet un paté de campagne i amb aquestes senzilles instruccions, ha quedat molt, molt bo.
Salut!
M'encanten les terrines! Però n'he provat poques d'excepcionals! Aquesta teva té tota la pinta de ser boníssima! El motlle de le Creuset és genial! No el tinc però m'apanyaré amb algun motlle que ronda per casa! Gràcies per compartir la recepta Ricard i pels consells.
ResponEliminaUna abraçada!!
Nuni
Bona nit Nuni,
EliminaVa quedar molt bona i em va encantar. El motlle ja imagines que no és pas imprescindible i qualsevol altre funciona.
Però sempre que he d'acompanyar a algú a La Roca, com auto premi, m'escapo a l'outlet Le Creuset a veure que trobo... i el vaig trobar.
Una abraçada..!
És perillosa la botiga de Le creuset de la Roca! La conec! ;) Jo tinc una cocotte gran i 4 de petitones de les de servir, són una xulada! Provaré de fer el paté de campagne i ja t'explicaré!
EliminaFins aviat!
Si que és perillosa la botiga de La Roca... :)
EliminaEntre coses per mi i regals per altres, crec que estic a la llista de clients VIP.
:)
Tomo nota... tiene bastante buena pinta. Muchas gracias!
ResponEliminaTé bona pinta, el que faig jo és una mica diferent, queda anotat per gener, saludets
ResponEliminaAnna
Hola Anna,
EliminaAra miro si trobo publicada la teva, que de mirar sempre s'apren.
Salutacions!!
Ara he anat i veig que ja haviem comentat. Les diferències principals són el fetge que jo poso de vedella... però tampoc per cap motiu especial. Potser en fa més mandra anar a una botiga de pollastres a comprar fetges... :)
EliminaI precisament demà faré una barra per aquestes festes... Sempre fa goig a la taula.