Kokotxes de bacallà amb pèsols

Kokotxes de bacallà amb pèsols




Les Kokotxes de bacallà, que en català correcte, crec serien galtes de bacallà, permeten moltes preparacions. Però una de les més senzilles, és combinar-les amb verdures de temporada, com poden ser uns bons pèsols o unes carxofes.

El procediment és senzill i podem partir de Kokotxes fresques "fresques" quan les trobem a la peixateria o de Kokotxes per dessalar. Aquestes són les comprades en les típiques parades de pesca salada. He utilitzat segons l'ocasió, unes i les altres i tot i presentar diferències, no sabria quines escollir.

Procediment per fer les kokotxes de bacallà

En una cassola o wok, posem 4 o 5 grans d'all, tallats a làmines i deixem confitar el temps que calgui. Quan ja veiem que comencen a enfosquir-se, donem un toc de foc per aconseguir un toc més cruixent i reservem els alls.

Tot seguit posem les Kokotxes en aquest oli i les deixem coure fins al punt desitjat. Arribats en aquest punt, les reservem i posem els pèsols en la mateixa cassola, fins aconseguir el grau de cocció òptim.

El punt de cocció dels pèsols, dependrà dels gustos dels comensals. Hi ha qui li agraden 'al dente' i d'altres es prefereixen més tous.. 🙁

Salpebrem més o menys, en funció del tipus de Kokotxes que hem utilitzat. Si són de les de pesca salada, requereixen d'un parell de dies de dessalat amb 2/3 canvis d'aigua.

Quan els pèsols estiguin al punt, afegim les Kokotxes que teniem reservades. I també les làmines d'all que guardàvem. Remenem, ho deixem un parell de minuts al foc per integrar gustos i ja estan a punt de servir.

Quan utilitzo carxofes, llavors les poso quarts o a meitats, però ja cuites. Normalment faig la cocció de les carxofes, al ronner a 85ºC durant uns 90 minuts. En aquest cas em limito a integrar gustos, uns pocs minuts.

Comentaris