Pollastre al Curry

Pollastre al Curry 



El pollastre al curry a partir d'una salsa  ben feta, pot donar molt de joc i ressaltar diferents menjars. El més típic es el pollastre al curry, però amb imaginació es pot combinar amb altres aliments.

La salsa curry es pot congelar i la podrem guardar.

Les proporcions que he posat donaríem per uns 500cc de curry i com podeu veure, es necessita la seva estona i el resultat es ben diferent que el que segurament hem provat en restaurants de menús de migdia, d'aquells de "poyo ar curri".

Necessitem per la salsa...

1 ceba petita trinxada
2 porros (la part blanca i tallats petits)
Tira d’api finament tallada
Mitja poma Golden Delicius, tallada a làmines
Dos cullerades soperes de conyac
Sal, oli i pebre molt
2 cullerades de cafè de pols de curry
25 gr de farina
500 ml de brou
100ml de crema de llet

Procediment


Posar l’oli en una paella gran, a foc mig. Afegir la ceba tallada, el porro i l’api i fem cocció durant 6 o 7 minuts fins que estiguin al punt.

A continuació la poma i remenant de tant en tant deixant coure durant uns 30min, fins q tot estigi tou. Tirem el conyac i l’encenem. Finalment salpebrem, tirem el curry i la farina, remenem be i deixem coure 2 o 3 minuts.

Ho barregem passant el minipimer, en el caldo calent i courem la salsa remenant fins que la textura sigui més espassa. Baixarem el foc i deixarem bullir molt suau i sense tapar durant 20 o 30 min remenant sovint.

Rectificar si cal amb sal, pebre, curry i si es massa espessa posem brou. El seu aspecte ha de ser cremòs. Posem la crema a bullir en un altre pot i l’afegim a la salsa, la tastem per rectificar i la deixem bullir molt suau 10 minuts més. I ja està feta....

NOTES. La quantitat de curry depén molt de gustos i del propi curry utilitzat. Si ens agrada el gust fortet, podem augmentar la quantitat de curry. El problema més gran pot ser aconseguir curry de qualitat.

I finalment per fer el pollastre al curry amb la salsa anterior....




Tallem o ens fem tallar el pollastre a daus (jo prefereixo pit de pollastre de qualitat), els assecarem be, els salpebrarem i enfarinarem, espolsant la farina sobrant. Posar cassola al foc a mig foc i daurar el pollastre fins q quedi cruixent de fora (aproximadament uns 15min).

Retirem la grassa i desglacem amb vi blanc. Afegirem la salsa curry. Remenar be i coure a foc mig i movent la carn fins que el pollastre estigui cuit (una 30min). Posar el pollastre i la salsa en una safata calenta i servir. Un bon complement per aquest plat pot ser l’arròs. Bullit, o al vapor (com a mi m’agrada)

Comentaris