dilluns, 8 d’agost de 2011

Tapeta de calamarsons, “cecina” i patata confitada

La que va fer l'Adelf
D’abans de vacances que tenia pendent publicar aquest recepta que també vaig aprendre al curs de l’Adelf Morales (Topik). I aprofito avui que estic de “break” de vacances per fer-ho.

Ingredients: Calamarsons, “Cecina”, patates monalisa, farigola, all, oli i julivert.

En primer lloc cal tallar les patates en rodanxes d’un cm de gruix i deixant la pell.

El procés de confitar-les es pot fer cada un a la seva manera. Allà ens ho van ensenyar a fer-ho posant en una cassola amb oli de gira-sol i mantega, a continuació posava les patates i aigua fins cobrir. Tot tapat amb paper d’alumini i les va deixar confitar vigilant que la temperatura no pugés massa fins que estiguessin al punt (quasi una hora les va tenir).

Mentre va tallar la "cecina" a petits daus i la va posar en oli d’oliva a donar gust.

I al final del procés va saltejar els calamarsons a foc viu i els va salpebrar.

La preparació del plat, consisteix en posar la rodanxa de patata, a sobre els calamarsons i a sobre posar l’oli que conté els dauets de “cecina”. I si en tenim, una mica de julivert.

Un plat senzill que compensa el preu dels calamarsons amb el baix preu de les patates que hi donen “volum”... :)

I així em van quedar a mi....

9 comentaris:

  1. Tenen una pinta estupenda. Segur que aquesta tapeta la faig qualsevol dia que tingui convidats, bé primer la faré per mi a veure com em queda.

    ResponElimina
  2. Segur que quedes be.... Es una mica anar sobre segur. Potser el dubte està en com confitar les patates que jo en realitat i a diferència del que ens va explicar l'Adelf, les vaig confitar amb oli de girasol i prou a uns 70ºC.

    ResponElimina
  3. Aquest plat, un bon vi i una bona companyia és una gran proposta per aquest estiu. En prenc nota. Salut i gràcies.

    ResponElimina
  4. Quan vaig veure la foto ja sabia que m'agradaria, aquest curs que vas fer veig que va donar molt de si eh! totes les receptes fan molt bona pinta, no són complicades i en canvi et fan quedar bé.

    ResponElimina
  5. Hola Bet,
    Aquest curs ha estat el primer que he fet de cuina a la meva vida, en que ho he aplicat TOT. He fet cursos q un cop acabats m'he dit "uffff quanta complicació", però aquest realment l'henaprofitat 100x100. L'Adef defuig de les complicacions i va fer un curs simplificat de coses que realment ofereix al seu restaurnat. Ara a setembre en volmfer un d'arrossos, plat que hi té la ma trencada.... Si puc el faig...

    Quan tornis a estar x BCN, prova un dia el menú Topik... Es increible x 11€...

    ResponElimina
  6. Excel.lent, senyor.
    Potser li faltaria un toc dolç....com unes gotes d'almívar de Mostarda, no?...jeje.
    Enhorabona per la feina !!! (anda ke no t'ho passes bé)

    ResponElimina
  7. :))
    Provaré quest almivar q dius....:)
    I si q intento passar-ho be.
    Salut Albert!!.

    ResponElimina
  8. Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
    Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este http://le-couscous-marocain.com

    ResponElimina