Albergínies en escabetx

En aquesta època d’estiu, venen de gust plats freds i que es puguin preparar d'un dia per altre. Aquest plat, juntament amb el del post anterior (sardines en escabetx) i també el de salmó marinat, poden ser la base d’un sopar fred d’estiu.



Els ingredients són:

3 albergínies petites (uns 450g)
2 cebes finament tallades
Oli i sal
3 fulles de llorer
3 cullerades soperes de vinagre negre de qualitat
2 o 3 tomàquets tallats a daus


Per fer l'escabetx escalfem l'oli a mig foc i afegim la ceba tallada i el llorer i ho anem vigilant i remenant, fins que la ceba agafi un bonic color daurat (15-20 minuts). Al final afegim els daus de tomàquet, deixem coure, després el vinagre deixant que s'evapori una mica  i ho guardem.

Rentem les albergínies i les tallem longitudinalment en làmines d’uns 10-12 mm. Les salem i les deixem en un escorredor durant 30m. Finalment acabem d’assecar-les amb tovallons de paper.

Posem una paella amb oli, escalfem a mig foc i anem fregint les làmines uns 6 minuts per cada costat (fins que quedin toves). Cal afegir oli si en cal i més si ens cal fer varies fregides.

Finalment en una safata adequada, posem capes alternades amb les làmines i l’escabetx. I abans de servir ho deixem marinar un parell d’hores a temperatura ambient.

Variació: Per preparar una recepta més dietètica podem preparar les albergínies a la barbacoa, lleugerament untades d’oli, que es la manera en que ho faig habitualment.

Una altre variant de la recepta es preparar-la sense tomàquet.




Comentaris