Pasta a la Norma

Pasta a la Norma



Inici de la preparació amb les albergínies...


És el típic plat que et recordes d'ell el dia que venen vegetarians a casa... Però agrada a tothom. Podeu veure el procés en aquest vídeo que em van enregistrar els de VerYCocinar..



Els ingredients són:

Penne Rigate
Albergínia
Ricotta salata (o parmesà en el seu defecte)
Salsa de tomàquet
Sal/oli/pebre

Tallem una albergínia a llesques, deixant-la en aigua salada una bona estona perquè perdi la seva amargor. Finalment la tallarem a daus.

Amb la paella calenta i tirem els daus de albergínia que fregirem uns 15 minuts fins que quedi ben daurada.

Mentre posem aigua a bullir per la pasta adequadament.

Quant els daus estan ben daurats, tirem la salsa de tomàquet i la deixem coure uns pocs minuts, remenant de tant en tant, apagant el foc a continuació.

Rallem mentre un tros de ricotta salata(uns 80g)o algun formatge equivalent ja que a Catalunya es difil trobar ricotta salata.

La "ricotta salata" és un formatge d'ovella típic de la regió de Sicilia. No té pas semblança amb la ricotta fresca que trobem per aquí de manera habitual. Com que es díficil de trobar-ne el podem substituir per un Parmesà o un Pecorino.

Molt en compte amb la sal, degut a la pròpia salabror de la Ricotta salata, que es la típica de la salsa a la Norma.

Escorrem la pasta, la posem dins l’olla, tirem la meitat de la ricotta i remenem per impregnar. Tirem ara a sobre el contingut de la paella i remenem. Finalment barregem amb l’altre meitat

Nota: Els Penne Rigate són els típics macarrons amb estries. Sempre que s’utilitzi salsa de tomàquet, es requereix el "rigate" a fi de que la salsa llisqui menys.

Per preparar una salsa natural de tomàquet, escaldar-los primer per treure la pell de manera fàcil i a continuació els triturem.

Per tallar la albergínia, eliminem els dos extrems i també dos laterals. I la tallem en llesques de manera longitudinal.

Comentaris

  1. Ostres Ricard, quines receptes !!!! i gràcies pel teu tutorial de pasta , està molt bé.

    Ara a l'hort tenim una explosió d'albergínia i ja no sabiem quins plats fer amb ella , amb les teves receptes ja tenc un parell d'idees més , m'han sorprés molt aquestes albergínies amb escabetx.

    Gràcies per a compartir-ho.

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gràcies!!. He tardat a contestar perquè estava de viatge. Si proves les albergínies en escabetx, veuras que bones...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada