diumenge, 10 de juliol de 2011

Milfulles de poma caramel·litzada amb sobrassada, brie, pebrot del piquillo amb salsa de soja, mel i llima



Les que va fer l'Adelf al curs
Dir per començar que és més difícil el títol que fer la recepta....:)

Del passat curs que va organitzar l’Adelf Morales (Topik Restaurant) vaig aprendre aquesta que amb diferents variacions ja coneixia del seu restaurant, però que al veure com la feia en directe, ens va sorprendre per la seva simplicitat.



El que em va sortir a mi... :)
Ingredients:

4 pomes Golden
100gr de sobrassada
100gr de formatge brie
5 pebrots de “piquillo”
Una cullerada de mel
Una cullerada de soja
Pell de llima
Sucre

Amb l’ajuda d’una mandolina fem làmines fines amb les pomes de les que ja hem extret el cor.

En un recipient rígid folrat amb paper film per evitar que s’enganxi, posem capes alternades de:

  1. poma
  2. sobrassada
  3. poma
  4. brie
  5. poma
  6. pebrots de piquillo
  7. poma
Tapem amb paper film i posem un pes a sobre per premsar (i ajudem una mica fent força).

Ho posem al congelador 20’ perquè agafi consistència o a la nevera més estona.

En una salsera posem la mel, la soja i una mica de pell de llima ratllada i una estoneta al foc perquè agafi consistència.

Per servir trèiem del motlle, tallem amb comte i amb un bon ganivet a trossos rectangulars, una mica de sucre per sobre i amb el soldador caramel·itzem sense que es cremi.


Amb el soldador i amb l'altre ma fent la foto....
I ja està a punt de servir salsejant una mica.

La recepta pot admetre múltiples variants i van comentar que si en lloc de poma posem pera, millor utilitzar camembert en lloc de brie.

Un plat ideal per ara l’estiu.

4 comentaris:

  1. M'agrada molt! provarem de fer-la... No tinc soldador ni bufador... amb la pala elèctrica de cremar suposo que també funcionarà! tot i que cada vegada que la faig servir em fa un respectes... però em sembla que la recepta s'ho val!

    ResponElimina
  2. Bet... i sense cremar també queda be... En va sobrar i al dia següent va venir el Carles (un amic) i em va dir que no li agrada el gust de cremat... I del que va sobrar no la vam cremar... I també estava bo... diferent però també bo. I cremar amb la pala segur que tb queda be..

    La relació "feina-resultat" és molt bona i es guarda be a la nevera.

    ResponElimina
  3. Oscar... :). Un home sol ja se sap... amb alguna cosa s'ha de distreure.... :).

    ResponElimina