dissabte, 28 d’abril de 2012

Salsa al curry... per pollastre..

Ja a punt de servir....
Una salsa al curry ben feta, pot donar molt de joc i ressaltar diferents menjars. El més típic es el pollastre al curry, però amb imaginació es pot combinar amb altres aliments. La salsa curry es pot congelar i la podrem guardar.

Les proporcions que he posat donaríem per uns 500cc de curry i com podeu veure, es necessita la seva estona i el resultat es ben diferent que el que segurament hem provat en restaurants de menús de migdia, d'aquells de "poyo ar curri". Necessitem...


1 ceba petita trinxada   
2 porros (la part blanca i tallats petits)   
Tira d’api finament tallada
Mitja poma Golden Delicius, tallada a làmines
Dos cullerades soperes de conyac
Sal, oli i pebre molt
2 cullerades de cafè de pols de curry
25 gr de farina
500 ml de brou   
100ml de crema de llet

Posar l’oli en una paella gran, a foc mig. Afegir la ceba tallada, el porro i l’api i fem cocció durant 6 o 7 minuts fins que estiguin al punt. A continuació la poma i remenant de tant en tant deixant coure durant uns 30min, fins q tot estigi tou. Tirem el conyac i l’encenem. A continuació salpebrem, tirem el curry i la farina, remenem be i deixem coure 2 o 3 minuts.

Ho barregem passant el minipimer, en el caldo calent i courem la salsa remenant fins que la textura sigui més espassa. Baixarem el foc i deixarem bullir molt suau i sense tapar durant 20 o 30 min remenant sovint.

Rectificar si cal amb sal, pebre, curry i si es massa espessa posem caldo. El seu aspecte ha de ser cremòs.

Posem la crema a bullir en un altre pot i l’afegim a la salsa, la tastem per rectificar i la deixem bullir molt suau 10 minuts més. I ja està feta....

NOTES. La quantitat de curry depen molt de gustos i del propi curry utlitzat. Si ens agrada el gust fortet, podem augmentar la quantitat de curry. El problema més gran pot ser aconseguir curry de qualitat.

I per fer pollastre al curry amb la salsa anterior....

Tallem o ens fem tallar el pollastre a daus (jo prefereixo pit de pollastre de qualitat), els assecarem be, els salpebrarem i enfarinarem, espolsant la farina sobrant.

Posar cassola al foc a mig foc i daurar el pollastre fins q quedi cruixent de fora (aproximadament uns 15min).

Treiem la grassa i desglasegem amb vi blanc. Afegirem la salsa curry. Remenar be i coure  a foc mig i movent la carn fins que el pollastre estigui cuit (una 30min). Posar el pollastre i la salsa en una safata calenta i servir.

Un bon complement per aquest plat pot ser l’arròs. Bullit, o al vapor (com a mi m’agrada)


 

4 comentaris:

  1. M'agrada molt el pollastre al cury, fa molt de temps, per no dir anys, que no en faig, des de que els fills no son a casa i des d'això ha plogut molt. El que jo recordo, és una de tantes receptes que corren per arreu, però no era tan elaborada. Segur que la teva recepta, tenint en compte els productes que porta, és exquisida, l'apunto per fer-la. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Porta una mica de feineta, però quan en faig en deixo un parell de tuppers congelats i passats uns dies ve de gust...

      Una abraçada.

      Elimina
  2. M'he estat passejant pel teu bloc i no sabia on deixar un comentari perquè tens moltes receptes que m'agraden...el curri és un dels meus menjars preferits! em quede una estona per aqui! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta,

      Ja veus... el meu blog de receptes és una mica la "torna" del meu blog de restaurants que si tinc molt més actiu. El de recpetes, el tinc més a nivell de "diari personal", que de cara al món...

      Però en tot cas content de que t'hagi agradat. Ara visitaré el teu...

      Salut!!

      Elimina