OssoBuco


Es tracta de jarret de vedella tallat perpendicular a l’os, en talls d’uns 2 cm de gruix. Cal que contingui l'os i el moll tal com podeu apreciar a la image. No sempre en trobarem a la carnisseria, però el podem encarregar. Es un plat d’origen italià, però força popular entre nosaltres. Ens agrada la variant que s'anomena "blanc", que és la que no conté tamàquet. Els seus ingredients són,

 

Osso Buco (jarrret)
Ceba 
1 pastanaga i una branca d'api  
Vi blanc    
Sal, Oli, all  i Pebra
Farina
Brou vegetal (vaig triar d'Aneto)
Picada al gust  
 
En una cassola de fang o en una d’aquestes olles més modernes de materials no adherents, o una Le Creuset que és la que jo utilitzo, posem oli i comencem a enrossir la ceba, fins que es quedi ben daurada. Més endevant la pastanaga tallada a rodanxes, la branca d'apí tallada a trossets i l'all ben trinxat. Mentre salpebrem la carn i la enfarinem.

Quan tinguem la ceba a punt, enrossim els talls d’ossobuco i afegim un vas de vi blanc que deixarem reduir durant un parell de minuts, fins evaporar l’alcohol.

Cobrim la carn amb brou i ho deixem coure 30 minuts, a continuació donem la volta als talls i 30 minuts més sempre a foc lent i tapat.


 


Podem preparar una picada al nostre gust (ametlla o avellana, pinyons, julivert i pa torrat) que afegirem al final de la cocció deixant coure uns minuts.

Comentari: Tot i que es habitual acompanyar aquest plat amb risotto, si volem que el nostre àpat sigui més lleuger, podem combinar-ho perfectament amb arròs cuinat al vapor. Recomanem el tipus d’arròs basmati que ens arrodonirà el plat.

Comentaris

  1. Quina foto més maca t'ha quedat en cru. Ja fa agafar gana abans de cuinat. Ens agrada molt aquest plat, però costa de trobar-lo on jo compro.

    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que fa agafar gana...

      No sé on compres tu, però ja sé que en determinats llocs cal demanar-ho per encàrrec.

      Aquests talls els vaig comprar al Mercat de Santa Caterina. I allà sempre en veig en els llocs grans.

      No visc a BCN, però quan vaig per feina, aprofito i porto nevereta al cotxe...:)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada