dissabte, 8 de setembre de 2012

Terrina de Cap i Pota





Millor tallar les làmines més fines...

Darrerament no cuino novetats, però fa uns dies vaig llegir una recepta molt senzill que havia guanyat un premi a la Revista Cuina i que a sobre vaig deduir pel nom que l’havia guanyat una antiga alumna meva, que té uns cognoms fàcils de recordar (Lasala Silera) i ja em vaig posar a "afusellar-la".

I em vaig recordar de la recepta al passar per la parada de menuts dl Sta. Caterina i vaig dir "avui toca". També sé que aquests plats de menuts", no agraden a tothom... Però a mi si... :)



Ingredients:

600g de cap i pota cuit

2 peus de porc bullits (*)

0,5/0,7l de brou vegetal (vaig tirar de Aneto)

Sal, pebre, oli, fulles de llorer…

(*) el posar peu de porc desossat, és una variant que m'agrada fer a mi i que no incorporava la recepta original.



El meu´'gadget' Le Creuset al bany maria...

Un cop rentat el cap i pota i tallat a trossets, el vaig posar a bullir uns 15 min en el brou vegetal, juntament amb el llorer. Prèviament vaig escaldar una mica el cap i pota amb aigua salada i llorer també.

Barrejar en un bol, el peu de porc desossat i el caap i pota.

A continuació el vaig posar al motlle que tinc per terrines i al bany maria al forn durant uns 20 min.

I ja deixar refredar i servit a temperatura ambient, tallat a làmines i amanit amb oli o una vinagreta d’oli, vinagre i pebre. I sempre es pot rectificar de sal...


 

4 comentaris:

  1. jo sóc dels teus, al capipota m'encanta, i d'aquesta manera, servida com un embotit, ha d'estar bona bona.

    ResponElimina
  2. Hola Manel,

    És un honor tenir-te per aquí...!.. :)

    I el mateix dia (em va agafar la vena de la cuina de cop), vaig fer una llengua de vedella com plat fred, que em va encantar... La publico en un parell de dies.

    Salut..!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres, llengua! una altra delícia que si la serveixes sencera, hi ha gent que agafa mania, però la talles com si fos un rodó, i tot són elogis.
      encantat de ser aquí, ricard, sempre visito els teus blocs, encara que no sempre comenti.
      salut!

      Elimina
    2. Tens tota la raó Manel... I més d'un que fa escarafalls quan li parles de llengua, després es menja el bull de llengua... :).

      Jo també visito el teu, però com darrerament cuino poc, em limito a llegir amb sana enveja.

      Però la darrera setmana i amb motiu de passar pel Mercat de Santa Caterina, em va agafar el vici de la compra compulsiva i clar.. ho he hagut de cuinar..

      Una abraçada..!

      Elimina