Feia dies que teníem pendent un sopar peruà – català amb els amics i veïns Jessica i Fernando. Jo m’encarregava de fer un arrosset i ells aportaven i ens ensenyaven a fer un Pisco Souer Especial i un ‘ceviche’. En aquest post explicaré el Pisco Souer que cal preparar al moment i vam prendre com aperitiu.
Fa un any, mai havia sentit parlar del Pisco Souer , però amb la irrupció de Tanta a BCN, tothom presumia de Piscos.
Com preparar un Pisco (segons recepta del Tio Charles), amb la regla mnemotècnica LAPA així no ens oblidem... :).
L: Una unitat (*) de suc de llimona acabada d’escórrer
A: Dues unitats de sucre
P: Tres unitats de licor PISCO
A: Quatre unitats de d’aigua gelada o gel trinxat
>>>> (*) com unitat em refereixo a un vaset de 1 decilitre
Procediment:
Barregem amb la liquadora o robot el Pisco i el sucre fins aconseguir barreja uniforme.
Posem el suc de llimona i la clara d’un ou i liqüem de nou.
Afegim el gel o aigua gelada i de nou liquadora.
I ja el podem posar en gots o copes posant finalment una mica de canyella en pols.
Queda molt bé decorar els gots o copes amb una mica de sucre a les vores.
La pregunta que segur teniu al cap, és on aconseguir Pisco oi?. La Jessica i el Fernando, teníen reserves de la seva darrera anada al Perú, però ahir mateix vaig adquirir una ampolla a Quilez (Aragó-Rambla Catalunya). Voilà la foto i vigileu que sigui peruà eh?. Que també tenen de xilè.
El seu cost al voltant dels 15€ |
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada