Cigrons amb espinacs i botifarra negra








INGREDIENTS:

Cigrons cuits 500gr
Botifarra negra 250g
Espinacs nets 200gr
Ceba 1
Sal, oli
Filets d’anxova 4


Aquesta és una d’aquelles receptes que vaig practicar a partir d’un plat que un dia em van servir en un restaurant, que em va encantar i vaig pensar provaria de fer.

Tallem la ceba finament, la posem en fred en una cassola amb oli i la deixem a sofregir lentament. Podem posar una mica d’all finament picat segons el nostre gust.

Mentre posem a coure els espinacs, que recomanem fer-ho al vapor o posant-los humits en una olla sense aigua i tapats es fan en un moment. Tot sigui per estalviar feina i sostenibilitat...

Quan el sofregit de ceba està quasi a punt hi posem els filets d’anxova i remenarem fins que quedin desfets. Es una manera de donar un sabor més potent al plat. A continuació hi posem la botifarra negra que hem tallat a daus molt petits. Podem rectificar de sal, però compte amb la salabror que ja han aportat les anxoves.

Barregem i quan considerem que la botifarra està al punt i posem els cigrons seguim remenant i a continuació els espinacs cuits. Cal remenar en compte, fins que la barreja quedi homogènia, però cuidant de no xafar massa els cigrons. I ja tenim el plat a punt de servir.

Nota: Les quantitats son orientatives, doncs a més botifarra negra, tindrem més sabor, però a l’hora fem el plat menys dietètic. També la quantitat d’espinacs anirà en funció del gust dels comensal. En tot cas els espinacs suavitzen el plat i l’amoroseixen.


I pot servir qualsevol de les varietats de botifarra negra.


Comentaris