Escamarlans amb ceba i flamejats





De fa temps que faig aquesta recepta i normalment a Cambrils. Aquest cop han estat escamarlans del Ramon, de Peix Ramón. Els escamarlans aquests darrers anys, els prefereixo petits o mitjans i de procedència propera. I aquests em va assegurar que venien de Tarragona...

Tinc una mica de prevenció, amb els escamarlans "uniformement grans" i "so excited". Pel que sé venen d'Escòcia o "rodalies"... i per aconseguir que arribin als súpers de BCN, "so excited" i saltant, algú expert m'ha explicat que els hi fan "alguna cosa", per fer-los arribar així...

Per preparar-los, salem els escamarlans i els saltegem en una paella o wok, en el que hem posat oli i una mica d’all laminat que retirem abans de que es cremi. Reservem els escamarlans i amb el mateix oli posem ceba tallada a juliana que deixem enrossir lentament fins que quedi ben confitada i si cal afegir oli ho fem.

Tornem a posar els escamarlans a la paella barrejant-los be amb la ceba i quan la temperatura es adequada, tirem un got de whisky i flamegem sacsejant la paella fins que el foc s’apaga.

I ja estan llestos per servir. No us deixeu el pa... que es un plat per sucar-hi pa, fins que no queda un bri de ceba.

NOTES: Si la temperatura es adequada, es a dir suficientment alta, quan tirem el whisky, no cal encendre'l doncs la flama apareix de manera espontània.

Compte amb flamejar amb la campana SEMPRE APAGADA que no tinguéssim un ensurt i en lloc de sopar necessitéssim dels bombers.


Comentaris