Fumats fets a casa utilitzant una BBQ Weber


De fa temps em feia gràcia provar de fer fumats a casa i he anat fent proves fins atrevir-me a fer un sopar de fumats i aquests són els 3 plats que vaig preparar.


1.- Verat lleugerament marinat i fumat amb fusta de pomer

En aquest cas vaig agafar els filets de verat desespinats i els vaig posar 30 minuts en una solució d’aigua i vinagre. La proporció va ser de dues parts d’aigua per una de vinagre, que vaig utilitzar un de Chardonnay.

A continuació vaig deixar les estelles de fusta de pomer ,que prèviament havia tingut una hora submergides en aigua, en el recipient, que vaig deixar sobre d’una de les barres de la BBQ amb foc directe.



Y els filets de verat, sobre una safata foradada a foc indirecte, durant 10 minuts a partir del moment en que els estelles començaven a deixar anar fum. 




El resultat és aquest. I un cop tastat l'experiment, el resultat es pot qualificar de molt bo.





2.- Salmó fumat sobre un taulell ce cedre.


En aquest cas cal proveir-se d’una fusta de cedre (Weber en comercialitza), que posarem 1h submergida en aigua. Tot seguit la posem a la BBQ en la que tenim els 3 focs oberts i la deixem uns 10 minuts fins que comença a despendre fum.



És el moment de posar sobre d’ella els lloms de salmó que hem salat, posat pebre blanc al gust i una mica de sucre moreno, per tal de que caramel·litzi.

En uns 10 min el salmó ha d’estar fet (jo he posat un termòmetre sonda al cor del llom i he tallat la cocció quan la temperatura s’apropava a 50ºC.

El resultat és aquest i és normal que la fusta en el darrer moment s’encengui i caldrà estar atent per apagar-la. Fixeu-vos en com ha quedat la fusta d'ennegrida. El veredicte un cop tastat va ser de excepcional.





3.- Entrama fumada amb estelles de bota de Jack Daniels.


En aquest cas he fet una cocció prèvia de l’entrama amb foc indirecte . Però en lloc de deixar que el cor arribés a 50ºC que és el punt on tallo la cocció quan faig roast beef, he tallat a 45ºC. 



He deixat que es refredés i ha tallat en filets com si fos per presentar el roast beef, però he depositat els talls en la safata foradada, els he pintat amb oli i he salpebrat i ho he posat a la BBQ, quan la capsa amb les estelles ja fumejava (seguin el mateix procediment que per la recepta del verat). I ho he deixat uns 8 minuts, procurant que el fum donés gust a la carn i aquests no quedés massa cuita.A continuació teniu el resultat final en que el color no reflexa la realitat. En aquest cas cal millorar el procediment, doncs el fumat era molt poc perceptible i per no va assolir a les expectatives. En una propera prova, intentaré coure i fumar a l'hora.


I aquest és el conjunt total del sopar que acabava amb un cap i pota que publicaré properament.


Els plats començant pel rosat beef i en sentit de les agulles del rellotge, són:

El salmó fumat segons recepta d'aquest post
Escabetx de ventresca de tonyina
Escabetx d'albergínia
Escabetx de verat
Verat fumat segons recepta d'aquest post




Comentaris

  1. Ets tot un cuinetes ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres... em vas posar el comentari quan el post estava a mitges... ara ja amb més fotos i les "qualificacions" que van acordar els meus amics...

      Però si que em defenso una mica amb el tema... :)

      Elimina
  2. Em defenso una mica amb el tema, diu... Collons, però si ets el puto amo dels fumats... ;-)

    De totes formes, has de reconèixer que hi ha molta mariconada amb això de les fustes (per no parlar dels preus...).

    A veure si algun dia m’animo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El de la fusta amb el salmó, t'asseguro va quedar espectacular...

      Però els 7€ de la fusta fan pupa....

      Un dia fem una prova plegats!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada