dimarts, 8 de desembre de 2015

Passateli amb ceps i ruca

Passateli amb ceps i ruca



Aquesta recepta la vaig aprendre a partir d'un curs a Hofmann, impartit per Marco Filipponi, xef d'un dels millors italians de BCN... Bacaro. Si feu clic, veureu la crònica del lloc d'ara fa pocs mesos.

El procediment requereix d'un curiós aparell de menys de 20€, anomenat "premsa patates", que vaig adquirir a Casa Gay a Rofer de LLúria 12, molt a prop d'Urquinaona.




El resultat ja l'havia tastat en el restaurant feia uns mesos i no deixa de ser una curiosa variació dins del món de la pasta.

Ingredients (3/4 persones)

100g de pa ratllat
65 g de parmesà ratllat
50 g de farina
3 ous 
sal, pebre, nou moscada i la pell ratllada de 1/2 llimona (només la part groga!)




PROCEDIMENT per la PASTA

Amassem tots els ingredients anteriors fins aconseguir la textura adequada, fem boles de 120g aprox, les filmem i les deixem reposar a la nevera un mínim de 30 minuts. En el curs, que durava dos dies, les van fer d'un dia per l'altre.

SALSA

Ingredients:

5g de ceps secs
20 ml d'oli d'oliva
un dens d'all
sàlvia, romer
80g de ceps frescos si es temporada o d'algun altre bolet substitutori.
50ml de vi blanc
300 ml de nata
20g de ruca fresca

PROCEDIMENT per la salsa

Hidratem els ceps en aigua tèbia. 
En una paella, comencem de daurar l'all, posem les herbes aromàtiques, saltegem els ceps frescos laminats. 
Posem el vi blanc i deixem reduir. Salpebrem, posem els ceps secs i part de la seva aigua. Finalment la nata i deixem reduir una mica.




PROCEDIMENT FINAL

Bullim aigua abundant, posem sal i deixem caure els passateli a mida que els premsem amb l'aparell adient. En menys d'un minut a la que pugen a la superfície, estan fets.



A punt de premsa...


Premsant just al damunt de l'aigua bullint..


Un minut aproximadament i ja fora de l'aigua...

Es escorrem, els posem a la salsa, esprem a que quedi tot ben lligat i ja al plat,  amb una mica de ruca per refrescar.













2 comentaris:

  1. Pim pam pum. Facilíssima i (sembla que) boníssima recepta. Quan un dinar? :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. O un esmorzar...!!... :)

      Però un dinar també pot ser.

      Jo estic per BCN els dijous-divendres i dissabtes...

      Elimina