Colomí de Les Landes

 Colomí de Les Landes


Un dels problemes de viure a Cambrils, és quan intentes comprar coses poc usuals, a no ser que sigui peix, que d'això anem ben servits.

Quan podia anar a BCN, comprava allà aquests productes més exòtics. Per exemple Avinova al Mercat de la Boqueria, em subministrava aus més enllà dels pollastres. Fan venda en línia, però requereix d'uns mínims, el transport és car i només un dia per setmana, arriben a la zona de Cambrils.

I un dia sense buscar-ho, vaig trobar per les xarxes una botiga en línia a Madrid, que em va solucionar tots els problemes. Producte variat, bon tracte i per 10 € de transport, m'ho porten a casa. Aquí teniu una mostra de la seva tenda en línia i si feu clic, hi aneu a parar. És coneguda com la botiga de l'Higinio.


I a la primera compra, vam fer-nos portar una pintada i 4 coquelets jaunes. Va ser un èxit i a la segona, ja vam explorar una mica més. Vam encarregar de nou una pintada, 2 coquelets i 3 colomins de Les Landes (el que ells anomenen «Pichón»).

I precisament vam comprar aquests colomins, per recomanació de l'amic Adelf de Topik, que al veure per les xarxes que havia comprat a l'Higinio (ell n'és client), em va insistir en les bondats dels colomins i amb un breu missatge de veu, ens va recomanar com fer-los. I aquí us explico el procés, tal com ell ens el va explicar.

Procés de cocció

1- Salpebrar els colomins pels 4 costats, els posem en una cassola amb oli i quan han agafat color, els retirem i els reservem.

2- En la mateixa cassola fem un fons amb una ceba, una pastanaga, mig porro i dos tomàquets madurs. Primer daurem la ceba amb el porro (que ja teníem tallats en brunoise), més tard la pastanaga, també a petits daus i finalment els tomàquets pelats, fins que caramel·litzin. Posem dos alls, un parell de fulles de llorer i en uns moments un vaset de vi blanc i un de vinagre de xeres, en proporció 3 a 1.

3- Quan hagin reduït els alcohols, ja podem posar els colomins, cobrim amb aigua (millor brou) fins la meitat i així coent a foc lent, anar girant-los, fins que els veiem tendres.

4- Un cop acabada la cocció, retirem els colomins, passem la salsa pel colador xinès i la fem reduir. I un cop reduïda, la tornem a posar amb els colomins. I si posem al final uns bolets, prèviament saltats, li aporta un plus addicional.

Evidentment admet espècies, així com herbes tipus romer i farigola.

La recepta va ser un èxit total. Un plat per a repetir. 


Comentaris