Probabily the best.....

Vila VINITECA
c/ Aguillers 7 (barri del Born)
T. 937 777 017

Tothom coneix Vila Viniteca com a tenda de vins...  Com dirien en angles “Probabily the best wine seller in...”.  Però avui vull parlar de la botiga que tenen just en front i que està especialitzada en delikatessen, però destacant especialment  enel  tema de pernils i formatges.
Del tema pernils ja en vaig parlar en un post d’un tast que vaig anar a fer i que podeu llegir aquí. Però del tema formatges, tot  i haver participat en algun tast organitzat per ells, al principi em feia por de anar-hi i trobar que només tenien productes excessivament selectes i per tant molt cars.
I res d’això... Tampoc us enganyaré dient que tenen ofertes de formatges a l’estil supermercat, però si que seguint els seus consells pots acabar estalviar-te diners degut a les alternatives que ofereixen.

A part dels formatges que teniu a la vista en la nevera oberta horitzontal, sorprèn la càmera frigorífica que podeu veure a la foto i on guarden infinitat de formatges a la temperatura i humitat òptimes.
Aquesta és la "gran nevera". La foto està feta a través de la porta de vidre
Si ho comparem amb de les tendes ‘guais” que han obert per la zona Passeig de Gracia, això és un altre nivell. Això és “Champions” i aquelles juguen a primera, però alguna amb opcions de descens.. J. I si teniu la sort que us despatxi l’Antonio i podeu gaudir de les seves explicacions,  només per això ja valdria la pena anar... realment és un autèntic savi del món del pernil i pel que veig, també del formatge.
L' Antonio preparant els meus formatges. Un professional extraordinari

I ja com informació, en la darrera compra per un tast d'empresa que organitzo,  he triat:
BRIE DE MEAUX AOC SUR PAILLE (FR)
BETARA CABRA llet crua (CAT)
COMPTÉ RESERVE ETE 2008 (FR)
BERTIZARA OVELLA  (ES)
MUNSTER GEROME FERMIER AOC (FR)
STICHELTON STILTON llet crua (UK)
A la part inferior és el Brie... i la resta segons les agulles d'un relotge...
Us recomano passar-hi un dia i encara que no compreu, la visita ja val la pena.



Comentaris

  1. "fem un mos"
    Es una de les millors formatgeries de Barcelona, i tan si t’atén la Eva con l’Antonio, tens un munt d’explicacions, de tots tipus, en quant a preus la qualitat es paga i no massa més, hi ha botiges on el formatge no te el punt de maduració òptim, i segons ho miris surt més card.

    ResponElimina
  2. Realment és espectacular. A la Eva ja la he vist en "directe" en algun tast organitzat i les explicacions són de primera. Fins i tot el primer dia que hi vaig anar a comprar, tenia por de trobar només altíssima gamma i per tant preus en consonància ... Però tenen variació i sortint amb molt bona selecció, pots arribar a estalviar diners escoltant els seus consells...

    ResponElimina
  3. Caram Ricard, m'hi hauré d'acostar algun dia, només de llegir el teu post i veure la teva compra, ja salivo!

    ResponElimina
  4. Paco, Tinc que reconeixer que la Nuri i jo estem enganxats !!!!!

    ResponElimina
  5. Si q t'agradarà Manel......i amb l'aval del Paco i la Nuri, ja no hi dubte....

    ResponElimina
  6. Acabo de llegir el teu post i... no estic d'acord. Vaig anar fa uns mesos per fer un mos, no sabem com va aparèixer un cuc a la taula, li vam dir al cambrer i va dir ah. Ni tan sols es va molestar en demanar disculpes.
    Ni tornaré ni el recomanaré a ningú!
    Yolanda

    ResponElimina
  7. Benvinguda al blog Yolanda,

    Ben curiós lo del cuc... :)

    No he anat mai a fer un mos. Sempre vaig directe al fons a comprar formatges i/o pernil i sempre surto ben satisfet.

    Però entenc que el tema del cuc et vagi molestar.

    Salut!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada