Cuixa de xai feta a baixa temperaura


Com ja he explicat en posts anteriors, vaig practicant amb el meu roner domèstic, Aquest cop ha tocat cuixa de xai que em vaig fer tallar en 4 porcions per posar cada una en una bossa.

He deixat el roner a 72ºC durant 26h, però per un proper intent faré 58ºC durant 48h. I procuraré aconseguir un xai de més categoria que aquest cop per experimentar ha estat xai 'vulgaris'. Amb xai amb 'pedigrée' d'aquests eco, bio i més, deu quedar de conya.. :)

INGREDIENTS a posar en cada bossa, junt amb la porció salpebrada al gust:

Un rajolí d'oli d'oliva verge extra
1 gran d'all, tallat en 3 o 4 porcions
1 branqueta de romaní

per posar al final de la cocció:

Romaní fresc, finament picat
Una mica  de pebre vermell
Una mica de coriandre
Embossem el xai amb l'oli, l'all i una branqueta de romaní i tanquem al buit. Deixem les bosses a la nevera a marinar un mínim de 3/4 h.

Després al roner a 55ºC durant 48h

Treure de la borsa i assaonar amb el romaní, el pebre vermell i coriandre. En el meu cas, he preferit preparar una mica de ximixurri que li ha donat alegria (ximixurri del que ja venen les herbes i espècies i cal barrejar amb oli, vinagre blanc i vi blanc).

Es podría daurar a foc alt per formar escorça, però no ho he fet. Ha resultat bo, però menys que els dos experiments anteriors.

Comentaris

  1. Quina coincidència, aquest diumenge el meu pare ens va preparar el mateix, però ho va fer al forn. Era la primera vegada i està experimentant. No sé quantes hores ho va deixar allà dins...
    No sóc fan del xai però he de reconèixer que va quedar mooooolt tou i suau de gust. Ell sí el va acabar de passar pel foc. A veure què tal els seguents intents. De fet estic pensant que per Nadal potser la família li podríem regalar un roner d'aquests. Tu li treus partit o és un trasto més a la cuina?

    ResponElimina
    Respostes
    1. El teu pare devia fer la coneguda recepta del "Gigot a les 7 hores", tot i que varien el número d'hores.. Es una recepta que tinc pendent de fer un dia.

      Jo vaig comprar el roner ara no fa massa i ja imagines quin partit li trec vivint sol. Vull dir que no massa.... per sort visc en una casa gran i quan el ronner no funciona el deixo al grage.

      Ara vull organitzar un sopar amb uns amics que ens trobem periodicament a base de tres plats fets al buit...

      Mira la web del ronner aquest: www.sousvidesupreme.com i pensa quines de les coses recomanades faria el teu pare... Hi ha qui hi fa moltes coses...

      Elimina
    2. Merci per la info! Miro el link i d'aquí al nadal encara tenim temps. Aniré seguint les teves receptes ;-)

      Elimina
    3. I qualsevol dubte ja saps on soc.

      Salut!!

      Elimina
  2. Ricard+Roner RR... quin perill! Espero experiments!
    (Ja he arreglat allò del meu blog. Gràcies)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada